Spelkubus en kindermeubilair voor wachtruimte kinderpoli

In de wachtruimte van de kinderpoli van het Ommelander Ziekenhuis prijkt sinds kort een mooie spelkubus. Binnenkort komt er ook nog een speeltafeltje met stoeltjes waaraan de kinderen een spelletje kunnen doen of een boekje kunnen lezen. Deze aanwinsten werden mogelijk gemaakt door de Vrienden-stichting van het ziekenhuis dankzij een gift van de vorig jaar opgeheven stichting Zonneschijn.

Stichting Zonneschijn verzorgde jarenlang voor kinderen in de regio Winschoten die het thuis niet zo breed hadden leuke uitjes en een Sinterklaas-verrassing. De stichting werd in de zomer van 2020 opgeheven. Voor het geld dat nog in de kas zat, zochten de bestuursleden een aantal goede doelen. Oud-bestuurslid Lisanne Wesselink, die als kinderverpleegkundige op de kinderpoli van het ziekenhuis werkt, koos de Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis als goed doel: “Ik heb daarna samen met de Vrienden-stichting en het team van de kinderpoli gekeken naar de bestemming voor de gift. De keuze viel op de spelkubus en een mooi speeltafeltje met paar stoeltjes. Het is geweldig om de kinderen te zien spelen met die kubus. Onze gift is echt goed besteed!”

De Vrienden-stichting is blij dat Lisanne haar koos als goed doel. Voorzitter Sieneke Bolken: “Een gift krijgen van een andere stichting die net als wij zich inzet voor een goed doel, is op zich al heel bijzonder. Heel spijtig dat deze mooie stichting er niet meer is. Maar wij zijn heel blij dat we samen met Lisanne de gift hebben kunnen besteden aan de kinderpoli.” 

Spelkubus en kindermeubilair voor wachtruimte kinderpoli

Bekijk ook


Picknicksets voor ziekenhuis

Picknicksets voor ziekenhuis

 
Kerstattenties voor patiënten   

Kerstattenties voor patiënten  

 
Patiënten in het ziekenhuis verblijd met kleine attentie

Patiënten in het ziekenhuis verblijd met kleine attentie