Bijzonder geproduceerd, duurzaam buitenmeubilair voor ziekenhuis

Onze stichting schonk het Ommelander Ziekenhuis bijzonder geproduceerd duurzaam buitenmeubilair.
Het meubilair bestaat uit drie picknicksets. Een set is een standaard picknickset (bestaande uit een tafel met 2 banken zonder rugleuning). Bij de tweede set heeft een van de twee banken wel een rugleuning. Dit is prettig voor mensen die (letterlijk) een steun in de rug kunnen gebruiken. De derde set heeft maar één bank en is daardoor rolstoelvriendelijk.

Bijzonder productieproces
Het meubilair is ontworpen en gemaakt door vanAfval in Leek dat als grondstof voor haar producten het laagwaardig kunststofafval gebruikt dat gemeenten inzamelen. Bijzonder is daarnaast dat het bedrijf voor het in elkaar zetten van haar producten samenwerkt met gemeenten. In de gemeente Oldambt wordt hiervoor sociale werkvoorziening Afeer in Winschoten ingeschakeld. 

Uitbreiding langs wandelpad 
Het ziekenhuis ligt in een landelijke omgeving en beschikt ook over een mooi wandelpad en een bewegingsparcours. Met een uitbreiding van het buitenmeubilair komen er nog meer plekken langs dit pad waar ook patiënten en bezoekers even kunnen gaan zitten en genieten van de tuin en het weer. Maar de banken en tafels staan voorlopig op het voorplein van het ziekenhuis: twee sets bij de hoofdingang en een set bij de ingang naar de polikliniek Oogheelkunde. Het buitenmeubilair krijgt het komend voorjaar een definitieve plek bij de beweegtuin en langs het wandelpad op het ziekenhuisterrein.
 

Rolstoelvriendelijk en duurzaam
De stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis ontvangt donaties en schenkingen van mensen die het Ommelander Ziekenhuis een warm hart toedragen. Daardoor kan de stichting voorzieningen van het ziekenhuis die het verblijf van patiënten en bezoekers veraangenamen, financieel mogelijk maken. Voorzitter Sieneke Bolken: "Het nieuwe buitenmeubilair is een aanwinst voor de verdere inrichting van een mooi wandelpad en van de beweegtuin bij het ziekenhuis. We hopen dat patiënten, bezoekers en medewerkers er veel gebruik van gaan maken. Daarnaast zijn we blij dat het ziekenhuis bij de keuze van het meubilair de aspecten duurzaam en rolstoelvriendelijk zwaar heeft laten meewegen."

Bijzonder geproduceerd, duurzaam buitenmeubilair voor ziekenhuis

Foto's

Bekijk ook


Kerstattenties voor patiënten   

Kerstattenties voor patiënten  

 
Patiënten in het ziekenhuis verblijd met kleine attentie

Patiënten in het ziekenhuis verblijd met kleine attentie

 
Spelkubus en kindermeubilair voor wachtruimte kinderpoli

Spelkubus en kindermeubilair voor wachtruimte kinderpoli