Wensen van het ziekenhuis

Elk jaar vragen we zo in december aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis of er nog wensen zijn waarbij wij als Vrienden-stichting kunnen helpen met de financiering. 

Daarbij gaat het dan altijd om wensen waarvan de financiering past binnen de doelstelling van onze stichting, namelijk: zij komen het welzijn van patiënten en bezoekers van het Ommelander Ziekenhuis ten goede.

Wensen voor 2023: buitenmeubilair en sterrenhemellampen
Ruim 340 kaarten met een wens hingen de medewerkers van het ziekenhuis in de afgelopen twee maanden in de wensboom. Al deze wensen worden nu door de Raad van Bestuur samen met hoofden en vakgroepvoorzitters geanalyseerd. Uiteindelijk kiezen zij met elkaar 23 wensen om in 2023 te gaan realiseren.
Bij de keuze uit de 340 wensen wordt gekeken naar verschillende factoren zoals impact, haalbaarheid, complexiteit en ook kosten, die gemoeid zijn met de uitvoering van een wens. Als Vrienden hebben wij aangegeven mee te willen werken aan de realisatie van wensen. 

In mei van dit jaar kwam vanuit het ziekenhuis de vraag of wij de realisatie van de wensen 'Meer buitenmeubilair voor patiënten, bezoekers en medewerkers' en 'Sterrenhemelnachtlampen voor de verpleegafdelingen' op ons wilden nemen. Het antwoord op deze vraag was snel genomen: hiervoor gaan we als Vrienden aan de slag!    

Wens voor 2022: wensboom

Medio november werden wij verrast door een heel bijzondere aanvraag van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis: een wensboom. Dit is een houten boom van ca. 185 cm, die voor allerlei doeleinden is in te zetten. Zo kunnen er wenskaartjes in gehangen worden, maar ook bijvoorbeeld kleurplaten, gedichten of geboortekaartjes. De aankleding van de boom kan ook per seizoen verschillen: in de lente met bloemen en vogels en in de herfst met eikels en denneappels. Kortom, de boom is bijna iedere maand wel voor iets anders in te zetten. 
Hennie Sanders, lid Raad van Bestuur: "We zouden de wensboom heel graag voor het eerst gaan gebruiken tijdens de kerstmarkt voor medewerkers op 15 december. Zij kunnen in de wensboom een wens voor hun afdeling, team of patiënten hangen. Wij gaan dan samen met het managementteam kijken welke 23 wensen we in 2023 kunnen gaan realiseren. Maar er zijn ook al allerlei andere ideeën voor het inzetten van de wensboom."   

Op donderdag 15 december jl. was de wensboom te bewonderen.   

Wens voor 2022: relaxstoel 
Voor 2022 heeft het ziekenhuis de volgende wens bij ons neergelegd: een comfortabele elektrische relaxfauteuil met apart verstelbare rug- en beensteun en hoofdsteun voor een van de verpleegafdelingen. De bedoeling is om de stoel te plaatsen op de kamer van terminale patiënten zodat wakende familie een mogelijkheid heeft om lekker te zitten en eventueel ook even een oogje dicht te doen aan het bed, zonder direct een opklapbed te gebruiken.
Ook is deze relaxstoel prettig voor patiënten die na een operatie of ziekteperiode weer moeten beginnen met mobiliseren. 

De opbrengst van de statiegeldactie en de giften via Kaartje2Go gaan we bestemmen voor de aanschaf van deze relaxstoel. 

 

Wensen van het ziekenhuis

Bekijk ook


Onze inkomstenbronnen

Onze inkomstenbronnen

 
Zorgen voor meer bekendheid

Zorgen voor meer bekendheid