Opbrengst statiegeldactie voor aanschaf relaxstoel

Het Ommelander Ziekenhuis doet mee aan de petflessen-statiegeldactie en heeft daarbij onze stichting als goed doel gekozen. We reserveren de donaties vanuit de statiegeldactie voor de aanschaf van een relaxstoel voor een van de verpleegafdelingen. Inmiddels hebben we al ruim €200,00 (dd juni 2022) ontvangen.

Het Ommelander Ziekenhuis doet mee aan de landelijke petflessen-inzamelactie en koos de Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis als goed doel. Sinds oktober 2021 staat in het ziekenhuis een grote inzamel-petfles bij de kiosk in de centrale hal en bij het restaurant op de 1e verdieping. Inmiddels hebben we al ruim €200 ontvangen, het statiegeld van zo’n 1300 kleine petflesjes! Dit is een fantastische opbrengst als je bedenkt dat het ging om een inzamel-periode waarin vanwege corona de kiosk en het restaurant in het ziekenhuis niet of maar beperkt open waren.

Doneren voor aanschaf relaxstoel

Verpleegafdeling B2 van het ziekenhuis wil heel graag voor patiënten een relaxstoel. Met de opbrengsten vanuit de petflessen-inzamelactie gaan we sparen voor de aanschaf van zo'n relaxstoel. Daarvoor hebben we 2000 Euro nodig. We zijn vol vertrouwen dat het lukt dit bedrag nog dit jaar bij elkaar te verzamelen.

Dus heb je nog lege petflesjes? Neem ze mee naar het ziekenhuis en volg het voorbeeld van onze bestuursleden Goos Linde, Sieneke Bolken en Christine Meijer (zie foto vlnr) die hun lege petflesje na de maaltijd in de inzamel-petfles bij het restaurant doen.

Hoe zit het ook al weer met die statiegeld-actie?

Vanaf 1 juli 2021 zit er op plastic flessen van minder dan een liter 15 cent statiegeld. Dit is wettelijk ingevoerd omdat er nog steeds te veel flesjes op straat of in het milieu terechtkomen en veel te weinig petflessen worden gerecycled. Statiegeld Nederland organiseert de landelijke inzamelactie om dit doel Minder flesjes in natuur en meer flesjes recyclen te bereiken. Restauratieve voorzieningen zoals kantines, restaurants en kiosken die frisdrank verkopen, kunnen in plaats van de lege petflesjes zelf in te nemen, ook uitnodigen lege flesje te deponeren in een mensgrote inzamel-petfles. Je ziet inmiddels op veel plekken in het land deze inzamel-petfles staan. 
De grote inzamel-petflessen laat Statiegeld Nederland regelmatig legen, waarna de inhoud wordt gesorteerd en het statiegeld wordt berekend. Deze financiële opbrengst doneert Statiegeld Nederland vervolgens aan het goede doel dat de instelling of het bedrijf waar de verkochte en ingezamelde flesjes vandaan komen, uitkoos. 

01-08-2022:
Eind juli stond de teller inmiddels op ruim 275 Euro! 

Opbrengst statiegeldactie voor aanschaf relaxstoel

Foto's

Bekijk ook


Zorgen voor meer bekendheid: 1e nieuwsbrief is uit!

Zorgen voor meer bekendheid: 1e nieuwsbrief is uit!

 
Wensen van het ziekenhuis

Wensen van het ziekenhuis