Donatie voor geurdoekjes voor te vroeg geboren baby’s

Vandaag (11 mei 2021) ontvingen we een prachtige donatie van 500 Euro. Dit was de opbrengst van de actie die Suzanne en Collin Feenstra, eigenaren van restaurant Heerlijke Streken in Blauwstad, startten voor de Vrienden. Van deze donatie gaan we geurdoekjes voor te vroeg geboren baby’s kopen.

Vorig jaar augustus beviel Suzanne twee maanden te vroeg van zoontje Joaquin. Hij lag lange tijd in de couveuse op de afdeling OuderKindZorg van het Ommelander Ziekenhuis, waar Suzanne en Collin zoveel en zo vaak als kon bij hem waren. Als dank voor de goede zorg voor Joaquin wilden ze iets terug doen. Zo ontstond het idee van de Moederdag-actie. 

Moederdag high tea - actie van restaurant Heerlijke Streken
Hun restaurant Heerlijke Streken in Blauwestad is vanwege de corona-pandemie gesloten, maar afhalen kan wel. Dus besloten Suzanne en Collin een afhaal-Moederdag high tea te gaan verzorgen en per bestelling 5 Euro te doneren aan de Vrienden. Daarnaast zetten ze bij het afhaalloket een donatie-pot neer, waarin wie dat wilde een bijdrage voor de geurdoekjes kon doen. Aangevuld met een bedrag van Suzanne en Collin leverde de actie 500 Euro op! Een ontzettend mooie donatie waarvoor we met name Suzanne en Collin maar ook iedereen die een bijdrage in de donatie-pot deed heel erg willen bedanken.

Geurdoekje voor baby’s in de couveuse
In overleg met de afdeling OKZ gaan we deze donatie besteden aan de aanschaf van geurdoekjes. Deze doekjes zijn speciaal bedoeld voor een baby in de couveuse. De ouders dragen het geurdoekje eerst enige tijd bij zich en leggen het daarna in de couveuse. De geur in het doekje zorgt bij de baby voor een gevoel van aanwezigheid van de ouders. Dit zorgt voor rust bij het kindje en bevordert de hechting. Als de baby groter wordt en niet meer in de couveuse hoeft, kan het geurdoekje als knuffel of speendoekje gebruikt worden. 

Actie trok aandacht van TV-programma Hart van Nederland
De actie van Suzanne en Collin trok ook de aandacht van de redactie van het SBS 6 programma Hart van Nederland. Zij kwam op Moederdag naar Blauwestad om Suzanne en Collin in hun restaurant te interviewen over hun bijzondere Moederdag-actie. Via onderstaande link is het fragment te zien en een artikel erover te lezen:

https://www.hartvannederland.nl/goed-nieuws/opbrengst-moederdag-horecazaak-blauwestad-naar-goede-doel?fbclid=IwAR1xlQjJ6fYlh5UFWQDJpCtWm5SPaUgFvKNcn22u_w3dDF1y2qHX0Aor7V0

 

 

Doe mee en word Vriend!

Bekijk ook


Zorgen voor meer bekendheid: 1e nieuwsbrief is uit!

Zorgen voor meer bekendheid: 1e nieuwsbrief is uit!

 
Wensen van het ziekenhuis

Wensen van het ziekenhuis