Sfeervol Kerstoptreden van CantoRei De Dollert in Ommelander Ziekenhuis

Afgelopen zondagmiddag verzorgde CantoRei De Dollert uit Oostwold een Kerstoptreden voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het Ommelander Ziekenhuis. Het koor, dat geleid wordt door cantor Victor Verhoef-Harms, zong verschillende kerstliederen. Het optreden dat werd aangeboden door de Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis, vond veel waardering bij de luisteraars. 

Het 13 leden tellende koor CantoRei De Dollert verleent met zang en muziek medewerking aan de erediensten en vespers van de Protestantse Gemeente De Dollert. CantoRei zingt liederen uit het liedboek voor de kerken. Als de gelegenheid daarom vraagt zingt het koor ook Engelstalige en Duitstalige liederen en liederen in het Latijn.

Tenor Victor Verhoef-Harms, woonachtig in Winschoten, is cantor bij verschillende protestantse gemeentes in de provincie Groningen. Hij leidt sinds maart 2017 CantoRei De Dollert. Daarnaast is hij dirigent van Kamerkoor Bel Canto.

De naam CantoRei is afgeleid van de woorden Cantorij en de (voormalige) geloofsgemeenschap Reiderland. Een cantorij is een, meestal kleine, groep mensen die zich inzet ten behoeve van de zang en muziek tijdens de eredienst en die wordt geleid door een cantor (leider van de zang in kerken).


(25 december 2023)

Bekijk ook


Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiënten

Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiƫnten

 
Appelbomen in bloei!

Appelbomen in bloei!

 
Kinderafdeling verblijd met gift

Kinderafdeling verblijd met gift