Opbrengst statiegeldactie voor de Vrienden

Het Ommelander Ziekenhuis doet mee aan de petflessen-statiegeldactie en heeft daarbij onze stichting als goed doel gekozen. Sinds oktober 2021 staat in het ziekenhuis een grote inzamel-petfles bij de kiosk in de centrale hal en bij het restaurant op de 1e verdieping.

Hoe zit het ook al weer met die statiegeld-actie?

Vanaf 1 juli 2021 zit er op plastic flessen van minder dan een liter 15 cent statiegeld. Dit is wettelijk ingevoerd omdat er nog steeds te veel flesjes op straat of in het milieu terechtkomen en veel te weinig petflessen worden gerecycled. Statiegeld Nederland organiseert de landelijke inzamelactie om dit doel Minder flesjes in natuur en meer flesjes recyclen te bereiken. Restauratieve voorzieningen zoals kantines, restaurants en kiosken die frisdrank verkopen, kunnen in plaats van de lege petflesjes zelf in te nemen, ook uitnodigen lege flesje te deponeren in een mensgrote inzamel-petfles. Je ziet inmiddels op veel plekken in het land deze inzamel-petfles staan. 
De grote inzamel-petflessen laat Statiegeld Nederland regelmatig legen, waarna de inhoud wordt gesorteerd en het statiegeld wordt berekend. Deze financiële opbrengst doneert Statiegeld Nederland vervolgens aan het goede doel dat de instelling of het bedrijf waar de verkochte en ingezamelde flesjes vandaan komen, uitkoos. 

Besteding van de donaties uit de actie

Om de 2 jaar kiezen we een wens waaraan we de donaties, die we uit de statiegeld-actie ontvangen, gaan besteden. We hebben besloten dat de opbrengst van de eerste 2 jaar gaat naar de aanschaf van een relaxstoel voor patiënten die verblijven op verpleegafdeling B2. Daarvoor hebben we 2000 Euro nodig. We hopen over 2 jaar dit bedrag grotendeels bij elkaar te hebben. 
 

(zomer 2021)

 

Opbrengst statiegeldactie voor de Vrienden

Bekijk ook


Appelbomen in bloei!

Appelbomen in bloei!

 
Kinderafdeling verblijd met gift

Kinderafdeling verblijd met gift

 
Sfeervol Kerstoptreden van CantoRei De Dollert in Ommelander Ziekenhuis

Sfeervol Kerstoptreden van CantoRei De Dollert in Ommelander Ziekenhuis