Kinderafdeling verblijd met gift

Gisteren (20 maart 2024) overhandigde de 3-jarige Guus samen met zijn moeder Rommy en ons bestuurslid Christien Meijer, twee belevingsmodules voor de Qwiek.up aan Ineke van der Kamp, medisch pedagogisch medewerker in het Ommelander Ziekenhuis

Guus verbleef afgelopen november een week op de kinderafdeling van het Ommelander Ziekenhuis. Ouders Rommy en Xander waren erg onder de indruk van de goede zorg en de aandacht die Guus in die week kreeg. Rommy: "We wilden onze waardering hiervoor uiten en besloten een gift te doen aan de Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis. Op Oudejaarsavond vroegen we onze familie en vrienden om onze gift met een kleine bijdrage te ondersteunen. Zo konden we begin januari een bedrag overmaken aan de Vrienden met de wens het te besteden aan iets voor de kinderafdeling.". 

Belevingsmodules voor de Qwiek.up
In overleg met het team van de kinderafdeling besloten de Vrienden om van het geschonken bedrag twee zogenoemde belevingsmodules voor de Qwiek.up te kopen.

De Qwiek.up is een mobiel toestel waarmee je bewegende beelden op een plafond of muur kunt projecteren. Medisch pedagogisch medewerker Ineke van der Kamp is erg enthousiast over de Qwiek.up: "We hebben het toestel sinds een half jaar en gebruiken het om kinderen die een onderzoek of behandeling moeten ondergaan af te leiden met leuke bewegende beelden. Hierdoor zijn ze minder gespannen en angstig. Het zorgt ook dat het onderzoek of de behandeling sneller en in een rustiger sfeer verloopt, wat ook voor de betrokken zorgverlener prettig is." 

Bij de Qwiek.up horen zogenoemde belevingsmodules. Dit zijn korte video's die op een soort usb-stick staan en die je via de Qwiek.up kunt projecteren op bijvoorbeeld het plafond. Er zijn modules over allerlei verschillende thema's. Ineke: "We wilden graag een paar extra modules zodat we kunnen kiezen afhankelijk van de leeftijd welke we gebruiken. We hebben nu een module voor onze jongere patiëntjes over de zomer en een voor de tieners over sportieve acties: deze twee nieuwe modules zijn een prachtige aanvulling."

De Qwiek.up wordt in het Ommelander Ziekenhuis behalve door het team van de kinderafdeling ook gebruikt op de Spoedeisende Hulp (SEH).

Bekijk ook


Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiënten

Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiƫnten

 
Appelbomen in bloei!

Appelbomen in bloei!

 
Sfeervol Kerstoptreden van CantoRei De Dollert in Ommelander Ziekenhuis

Sfeervol Kerstoptreden van CantoRei De Dollert in Ommelander Ziekenhuis